jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Verzorging Cavia's Gezelschap

Gezelschap

Cavia's zijn in het wild schuwe dieren die in groepen van 5-10 dieren samenleven en beschutting vinden in holen. Een cavia is een sociaal levend dier en heeft graag een soortgenoot om zich heen. Verschillende sexe-combinaties zijn mogelijk. Twee zeugjes, twee (on)gecastreerde beertjes (vooral op jonge leeftijd en als er geen zeugje in de buurt is) of een zeugje en een gecastreerd beertje gaan over het algemeen heel goed samen. De leukste/geschiktste combinatie is een gecastreerd beertje met een aantal zeugjes.

Voor uitgebreide informatie over het bij elkaar zetten van cavia’s en de mogelijke sexe-combinaties wordt verwezen naar het desbetreffende informatiestencil.
In de dierenwinkel wordt nogal eens geadviseerd om een (dwerg)konijn bij een cavia te zetten.
Als dit van jongs af aan gebeurd kan dat in een ruime behuizing goed gaan; uit de praktijk blijkt echter dat het dag- en nachtritme van een cavia en een konijn zodanig van elkaar verschillen, dat zij elkaar gaan irriteren en het vaak het konijn is dat uitvalt naar de cavia. Bovenaan staat dat zowel de cavia als het konijn het meest plezier beleeft aan het gezelschap van een eigen soortgenootje.

 

Steun ons! Wordt donateur

Dierenkliniek Dallenga

Sponsoren

Webservice Noord

Merial 

Dierenbescherming Groningen

overige sponsoren