jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws "Ins en Outs" Januari 2013

"Ins en Outs" Januari 2013

 Beste lezers,
 
Met een nieuw jaar voor de boeg hebben we de draad weer opgepakt omtrent de “Ins en Outs”.
De maand januari zit er alweer op, dus tijd om even terug te blikken…
Afgelopen maand is er veel gebeurd in de opvang; dieren die zijn binnengebracht, geplaatst en helaas zijn er ook dieren overleden.
 
Voordat we verder gaan met een overzicht hiervan, willen we eerst even de aandacht vestigen op iedereen die heeft gedoneerd de afgelopen maand.
Zoals wellicht bekend zitten er de nodige dieren in de ziekenboeg en onder andere daarvoor zijn meerdere donaties binnengekomen. Iedereen ontzettend bedankt voor de bijdrage!!!
 
Naast deze donaties hebben we van basisschool de Huifkar een cheque ter waarde van
€ 1000,- gekregen en ontzettend veel knuffelbeesten! Een mega goed begin van 2013 dus!
 
Huifkar
 
 
Zoals eerder werd benoemd, zijn er de nodige dieren overleden in januari. Hiervan een overzicht met foto's, om ook hier even bij stil te staan:
 
1. Januari overleden
 
Gelukkig zijn er de afgelopen maand ook dieren herplaatst!! Jongens en meiden, veel plezier op jullie nieuwe plekken!!
 
1. Januari - Ins en Outs 
 

Regelmatig krijgen we berichten van mensen die één of meerdere dieren uit onze opvang hebben gehaald. Wij vinden deze berichten doorgaans erg leuk en vandaar dat is besloten om deze ook te verwerken in de “Ins en Outs"!!

Bericht vanuit Appingedam:

"Wij wilden jullie graag even laten weten dat de koppeling succesvol is geweest. Snickers heeft vreselijk zijn best moeten doen want onze Dori liet zich niet zomaar het hof maken. Ze zitten in een groot hok met twee verdiepingen en Dori kon hem goed ontlopen. Maar de aanhouder wint en nu ze liggen regelmatig lekker bij elkaar en wassen elkaar! Nou moet Snickers nog leren traplopen want dat durft hij nog niet. Maar het is leuk om te zien hoe actief hij is! Want onze dori is een bezig bijtje... en Snickers doet vrolijk mee!

Heel erg bedankt voor dit vriendelijke konijn!"

Bericht vanuit Leeuwarden:

"Goed nieuws, Pluk en Babbel hebben na 1 nacht vrede geloten en zijn nu onafscheidelijk. Ze lopen elkaar de hele dag te likken en doen niks anders dan languit tegen elkaar aan liggen. Zelfs al mogen ze de hele middag door de kamer lopen, dan zoeken ze nog een hoekje samen om te luieren. Rond 10 uur 's avonds beginnen de hormonen van Pluk wel wat op te spelen en wil ie graag even op Babbel rijden, maar dit laat ze niet toe. Na een uur geeft ie het meestal weer op. Al met al gaat het dus heel goed en ze vinden elkaar helemaal lief. Ik heb ook een foto meegestuurd, ik dacht, misschien vinden jullie dat wel leuk om te zien!"

Pluk en Babbel

 

Bericht vanuit Groningen:

"In maart vorig jaar hebben wij Sultan en Akela (nu Karel en Famke) geadopteerd bij jullie. Ik zou altijd nog even een mailtje sturen met een foto van hun hok en hoe het met ze gaat. Dus bij deze. Het gaat heel goed met ze. We zijn dol op ze :)"

Sultan en Akela 1

Sultan en Akela 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht vanuit Groningen:

"Ik heb verdrietig nieuws: Donki is zojuist ingeslapen.

Donki heeft een mooie tijd bij ons gehad. In haar kamertje van 2 bij 3 meter met haar vriendje Milow en vriendinnetje Alexia, die we in het najaar van 2011? bij jullie hadden opgehaald, was zij de bindende schakel tussen die twee. Donki was erg ondernemend. Ze heeft heel wat dozen kapot geknaagd en sprong graag op de houten kist waar ik mijn stro in bewaar om vanaf dat punt alles goed te kunnen overzien. Ook verkende ze graag mijn huis als ik de deur open had gezet en had haar favoriete plekje achter mijn kast en achter de bank. Als ik ritselde met eten, kwam zij knorrend naar het konijnenkamertje gehupst en dan kreeg ze een stukje hard brood, waar ze dol op was. Ik dank jullie hartelijk voor wat jullie voor Donki hebben gedaan, door haar op te vangen en aan mij te koppelen. We hebben erg van Donki genoten."

Bericht vanuit Wagenborgen:

"Hallo, wij hebben voor 4,5 jaar geleden een konijn bij jou weggehaald, en ik wou even laten weten dat het erg goed gaat met haar. Ik heb een foto toegevoegd. Ze is nu inmiddels 8 jaar."

konijn onbekend

Bericht vanuit Termunten:

"Het gaat goed met ons knien. Hij rent in en uit het huis door het kattenluikje. Hij is in gezelschap van 6 katten."

Knien

Bericht vanuit Groningen:

“Hallo,

In december heb ik Peanuts bij jullie opgehaald. Ik wou even laten weten hoe het met hem gaat.

Bij jullie hebben we Peanuts al kennis laten maken met mijn konijn Nibbit. Nibbit was tot nu toe alleen cavia’s gewend, dus een konijn vond ze maar een vreemd wezen. Toen we thuis waren heb ik ze samen in een kleiner hok gezet. Peanuts wou alleen maar rijden, Nibbit werd hier op een gegeven moment erg flauw van. Gelukkig was dit van korte duur, de volgende dag was het namelijk al een stuk rustiger. Nog een dag later heb ik ze uit het hok gehaald en mochten ze in buitenverblijf, dit ging allemaal super. Ook de kennismaking met de 2 cavia’s ging boven verwachting. Peanuts gedroeg zich keurig.

Peanuts en Nibbit hebben het, zoals het er nu uitziet, prima met elkaar. Eten samen, liggen samen, knuffelen samen, graven samen, slapen of in het nachthok, of in het hol onder de grond. Kortom, een geslaagde herplaatsing.”

Peanuts 1

Peanuts 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieren die in januari zijn binnengebracht: Grace, Pepsi, Grandpa, Stuart, Little, Eleanor, Snoopy, Tweety en Nijntje, Ruby en Sjoerd Knabbeltje.