jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws Een schrijnend geval van verwaarlozing...

Een schrijnend geval van verwaarlozing...

Afgelopen weekend kwamen we het weer tegen. Maar liefst 5 konijnen die er ernstig aan toe zijn. Konijnen van diverse leeftijden, waarvan de jongste twee 7 à 8 maanden... Dat ze niet gezond zijn bleek al bij het optillen; de stank, de kale poten, opgezette geslachtsdelen en een slechte vacht.
de hollandertjes 005
 
In eerste instantie hebben we twee, degene die het ergste stonken, gewassen en toen werd pas duidelijk dat ze ontzettend mager waren. Er was één geluk, namelijk dat de ontlasting in orde was. De rest was, en is nog steeds, een trieste aanblik.
Gisteren (3-12) zijn we met ze naar onze dierenarts geweest. Zij zei wat wij dachten, namelijk dat het een wonder was dat ze nog leefden en ondanks alles makkelijk te hanteren waren. Vier konijnen hebben injecties gehad, één voor schurft en één antibiotica voor syfilis. In totaal dus 8 spuiten verder en volgende week maandag een herhaling!
 
Vandaag hebben we de dieren allemaal gewogen. De lichtste (ruim een half jaar oud) was 990 gram. De zwaarste, een ram van om en nabij 3 jaar, was 2,12 kg. De rest zat er tussenin, maargoed allemaal veel te licht. Gelukkig eten en drinken ze goed, zodat ze wellicht nog wat reserves kunnen opbouwen voor de winter. Die zullen ze hard nodig hebben!
Ook hebben we, op advies van de dierenarts, alle irritaties van de huid behandeld met wondzalf. Dit is de komende dagen een terugkerend fenomeen.
 
Kortom, een schrijnend geval waar je veel werk van hebt en een hoop onkosten. We verzorgen ze met alle liefde en gaan ervoor zorgen dat deze konijnen er helemaal bovenop komen. Maargoed, het hakt er wel in!
Komt er ook nog bij dat rammen en voedsters bij elkaar in zaten, dus de voedsters mogelijk zwanger zijn...
 
de hollandertjes 007
 
de hollandertjes 018
Graag willen we hierbij een oproep doen aan de mensen die, net als wij, een groot hart hebben voor dieren. We kunnen donaties momenteel goed gebruiken, want door situaties als deze lopen de dierenartskosten behoorlijk op. Wilt u één of meerdere dieren steunen, zodat ze de behandelingen kunnen krijgen die ze nodig hebben? Dan mag u contact met ons opnemen, of doneren op rekeningnummer 1212.66.974 t.n.v. Snuitje, in ieder geval onder vermelding van "ziekenboeg" en eventueel uw naam en e-mailadres.