jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws Ins en Outs Juni en Juli

Ins en Outs Juni en Juli

Gelukkig zijn er deze maanden meer dieren geplaatst dan in de mei maand. Helaas hebben we nog steeds geen quarantaine ruimte, dit zouden we wel graag willen om de invoer van ziektes te minimaliseren. Sommige ziektes zie je niet direct en komen later tot uiting, maar dan kunnen ze al wel andere gezonde dieren hebben besmet en dat is eigenlijk niet de bedoeling.

Juni

We beginnen met wat minder leuk nieuws. Jip is helaas overleden. Hennie had hem met de fles grootgebracht, maar het nest waar hij uit kwam was waarschijnlijk inteelt en hij en zijn broer waren de enige overlevenden.

j jip en pixie R.I.P. Jip.

 Er is 1 konijn gebracht door de dierenambulance en er zijn 6 konijnen particulier gebracht. Namelijk Juul, Snuitje, Daisy, welke is gevonden op de weg in Siddeburen en 3 Vlaamse reuzen.

Hier een foto van de Vlaamse reuzen.

 Molly en Phoebe

 Gelukkig zijn er ook dieren geplaatst namelijk: Aagje, 2 jongen, 2 jongen zonder oortjes, Selena, Macho, Mila, Juul en Bandu, 2 jongen uit Leens en Snuitje.

 

Juli

Helaas hebben we deze maand ook dieren in moeten laten inslapen, waaronder Binky. Binky had een terugkerend abces aan zijn kaak. Harriet had hem na een traumatische ervaring een liefdevol tehuis geboden, maar kon hem wegens allergie niet binnen houden, daarom is Binky weer terug gekomen naar ons en gekoppeld aan Hip-Hop. Helaas voelden we een grote knobbel waar met spuiten bloed uit kwam i.p.v. pus. Dit bevestigde ons vermoeden en daarom hebben we afscheid van hem genomen.R.I.P. Binky.  

Er 3 konijnen (Wizzy en Woppy en Broer Konijn) en 1 cavia door de dierenambulance binnen gebracht. Particulier zijn er 2 konijnen binnen gebracht, genaamd Remy en Tessa. Hieronder een foto van Wizzy en Whoppy.

 Wizzy en Woppy

Rusty, Panda, Mo, Selma, Kneusje, Schweppes en Brum zijn geplaatst.

 Ook zijn er heel veel pension dieren deze maanden, waardoor de opvang capaciteit kleiner is dan normaal, maar het pension gedeelte brengt wel geld in het laatje. Van dit geld kunnen we de entingen betalen. Omdat het druk is zijn we erg blij met de hulp van onze vaste vrijwilliger op dinsdag en onze stagaire, die ons in de maand augustus helpt.

Daarnaast hebben we hulp gehad van zeven leerlingen van het Ommelander college (Eemsdelta college). Die hebben geholpen met de hokken schoonmaken en hebben ze de teddy’s grondig gekamd. We hopen dat het voor hen een leuke ervaring was.

Tot slot zijn er in de maand juli 10 konijnen gedumt in een dichtgemaakte wasmand onder een viaduct in Zuidwolde. Het zijn zowel rammen als voedsters, dus het is nog afwachten of er nog drachtige voedsters tussen zitten.

gedumpte konijnen

In de juli maand hebben we gemiddeld zo’n 60 dieren in de opvang en pension. Eg druk dus!