jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws Verminkt en Gedumpt !!

Verminkt en Gedumpt !!

Er is veel om te doen geweest in het noorden; 4 jonge konijntjes die waren gedumpt bij de Eelderbaan in Vinkhuizen op 9 mei 2012. Niet alleen vanwege het feit dat ze waren gedumpt, maar ook omdat de jonge konijntjes allemaal verminkte oortjes hadden. Nu, wat wij al vermoedden bleek waar. Namelijk dat het fenomeen verminkte oortjes in het nest had plaatsgevonden. Dit gebeurt overigens vaker (we hebben immers ook al Lotte in de opvang)...  Echter, dat ze zijn gedumpt is belachelijk!!

Op donderdag, 10 mei lukte het ons om telefonisch contact te krijgen met iemand, werkzaam bij de Eelderbaan. Gelukkig maar, want daar zaten ze nog steeds met de gedumpte konijntjes opgescheept. Al snel werd besloten dat we de 4 jonge konijntjes vandaag nog zouden ophalen, om ze mee te nemen naar Wittewierum.

Eenmaal aangekomen in Vinkhuizen werd al snel duidelijk dat die jonge konijntjes toch wel erg leuk waren. Dat vonden wij niet alleen... Eelderbaan is een instelling voor dagbesteding, waar jongeren met een verstandelijke beperking de dag kunnen doorbrengen. Ondanks de ontsteltenis na het zien van de konijntjes zonder oren en daarbij het feit dat ze over het hek zijn gezet, vonden ook zij het toch ook erg leuk om ze lekker te vertroetelen... 

We willen daarom de jongeren en de begeleiders ook hartelijk bedanken voor de goede zorgen!! Voor een verslag vanaf het begin zie http://dierenweidesgroningen.nl/!

3

Deze, vermoedelijk meid, is het ergst toegetakeld. Gelukkig is het allemaal wel goed genezen...

2

En ze zijn zo lief!!

4 

Nog meer "broertjes en zusjes".... Er was al een nest in de opvang, van ongeveer dezelfde leeftijd en daar mogen de vier voorlopig mee samenwonen! En dat vinden ze maar al te leuk!

1

Oooh, wat lekker!! Dat lusten wij wel hoor...