jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws Terugblik 2011

Terugblik 2011

Allereerst willen we alle bezoekers van de website een zeer gezond en gelukkig 2012 toewensen!
 

Het is zover, 2011 is voorbij. Voor ons dus tijd om de balans op te maken; even terugblikken op de meest besproken momenten in de opvang en natuurlijk de statistieken omtrent alle dieren! Zoals valt te verwachten in een opvang, was ook 2011 weer een zeer bewogen jaar.

Afgelopen jaar zijn er ontzettend veel mensen geweest die m.b.v. verschillende acties, geld hebben ingezameld voor onze opvang. Iedereen ontzettend bedankt hiervoor, het is allemaal ten goede van de dieren besteed!! Ook hebben diverse stagiaires de revue gepasseerd en is er met regelmaat extra hulp binnen de opvang.
 
Bij de konijnenflat hebben de nodige verbouwingen plaatsgevonden; er is meer beton gestort, er zijn wanden geplaatst, een aanrecht en we hebben er warm water!! Een hele vooruitgang, want nu hebben we de noodzakelijke hulpmiddelen allemaal gecentreerd op één plek.
DSC 0082
 
We hebben ontzettend veel dieren zien komen en gaan. De meest besproken waren zeer zeker de konijntjes Kuifje en Naf-Naf. Zij kwamen zwaar verwaarloosd binnen. Gelukkig is het goed afgelopen met ze en hebben ze allebei een nieuw baasje gekregen! Ook Flynn met maar liefst 10 jongen was geregeld het gesprek van de dag. En natuurlijk Lua, een prachtige ram van Spaanse afkomst... Ook de konijnen uit Hornhuizen was een bizar moment. Drie konijnen hiervan hebben we direct moeten laten inslapen... Gelukkig hebben alle andere konijnen uit Hornhuizen een nieuw thuis gekregen! En op de valreep van 2011 kreeg Ariël baby konijntjes... Leuk om 2011 mee af te sluiten!
 
ariel
 
Naast de knagers zijn we een hond, een kat en een kip rijker. Verder krijgen we iedere dag bezoek van Hansje, de tamme kraai van de buren...
 
 
Hansje
 
Afgelopen jaar hebben we het ontzettend druk gehad met pension. We vinden het heel fijn om te merken dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun dier in pension te doen, tijdens bijv. de vakantie.
 
Tenslotte de statistieken:
 
In 2011 zijn maar liefst 82 konijnen, 11 cavia's, 4 degoes en 1 hamster particulier naar onze opvang gebracht.
 
In 2011 zijn ook 50 konijnen, 1 cavia, 4 ratten en 1 hamster door de dierenambulances Noord- en Oost Groningen naar onze opvang gebracht.
 
In 2011 zijn maar liefst 126 konijnen, 13 cavia's en 4 degoes GEPLAATST !!!!