jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws Moeders met jongen belandt in de opvang...

Moeders met jongen belandt in de opvang...

Maandagmiddag, 7 maart 2011...
Het was alweer een mooie tijd geleden, maar vandaag stond de dierenambulance weer op de stoep. Dat het om een voedster met jongen ging, wisten we al.
Een hok voor de diertjes stond al klaar in de woonkamer, dus leek het enkel een kwestie van wegen en tellen.
De jongen zaten, gescheiden van moeders, in een doos. In de veronderstelling dat alle jongen in dezelfde hoek van de doos zaten, begonnen we te tellen... Eén, twee, drie, vier, vijf, zes..... Toen ontdekten we dat in een andere hoek ook nog wat bewoog. Zeven, acht, negen, TIEN !!
We hadden dus een voedster met maar liefst tien jongen binnengekregen. Stomverbaasd over het grote aantal, maar ook over de goede conditie waarin alle dieren verkeerden, hebben we ze eerst maar in het hok gezet.
Later op de dag zijn alle dieren gewogen en ook dat verbaasde ons. Acht van de jongen zaten op exact hetzelfde gewicht, één jong was een paar gram lichter en één jong een paar gram zwaarder.
Onze conclusie: Dat heeft moeders konijn goed gedaan!!

Maargoed, alles leuk en aardig, lief en schattig. Deze kleine konijntjes worden groter, en niet zo'n beetje ook. De moeder is namelijk een Vlaamse reus.

De eerste vordering is er, namelijk moeders heeft een naam gekregen. Ze heet Flynn. Verder hebben we nog geen namen, omdat we niet weten met hoeveel rammen en / of voedsters we te maken hebben. Het duurt nog wel een aantal maanden voor we het geslacht van de jongen kunnen bepalen.

We hopen dat deze dieren niet langer in de opvang zitten dan nodig is...

website