jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws "Dag van de duurzaamheid" op o.b.s. de Lessenaar !

"Dag van de duurzaamheid" op o.b.s. de Lessenaar !

Basisschool de Lessenaar uit Ten Post besteedde, net als vele anderen, op 11 november 2010 aandacht aan duurzaamheid. "Dag van de duurzaamheid", een initiatief van Urgenda, is een groot evenement dat iedereen uitnodigt om stil te staan bij duurzaamheid.
Naar aanleiding van deze dag was Dieta benaderd om een passage uit het boek "Mr. Finney en de wereld op zijn kop" van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma voor te lezen.
Tijdens het voorlezen ontstond al snel een interactie tussen Dieta en de leerlingen. Sommige leerlingen hadden vragen, anderen droegen creatieve ideeën aan of hadden al duurzame oplossingen bedacht...
Dat het begrip "duurzaamheid" een duurzame discussie tot gevolg kan hebben weten we inmiddels... De tijd vloog en de discussie zal worden voortgezet op een ander moment.

Dieta haar taak zat erop, althans voor even. Er is namelijk een wedstrijd gekoppeld aan deze middag... De winnaars van deze wedstrijd mogen naar onze knaagdierenopvang om een adoptiedier voor de school uit te zoeken. Om kans te maken, moeten alle leerlingen een gedicht maken dat betrekking heeft op duurzaamheid.

Inmiddels heeft iedereen een gedicht gemaakt, die wij ook al hebben gelezen. Hier kwam weer een taak voor Dieta, namelijk een aantal gedichten uitkiezen die haar het meest aanspreken.

Op dit moment wachten we wat de uitslag is van de wedstrijd...

8_copy_copy