jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws Konijnen aan hun lot over gelaten!!

Konijnen aan hun lot over gelaten!!

Vrijdag 22 oktober 2010 was het weer zover. De dierenambulance stond voor de deur. Deze keer volgeladen met konijnen die zijn gevonden in Hornhuizen.
Het waren maar liefst zeven konijnen, waarvan drie in zeer slechte conditie. Dit deed ons besluiten onmiddellijk contact op te nemen met onze dierenarts, Dallenga.
Ondanks het tijdstip (de praktijk was al gesloten) konden we direct langskomen. De dieren werden weer in de ambulance gezet en we vertrokken naar Appingedam.
Daar aangekomen bleek al snel dat drie konijnen er zo slecht aan toe waren, dat inslapen de enige optie was. Eén konijn had een poot los aan het lijf, een ander konijn had één van de schouderbladen dwars doormidden en van alle drie was de conditie erg slecht. Deze drie hebben we dus ter plekke laten inslapen.
De andere vier konijnen werden nagekeken en mochten mee terug naar de opvang.
Opvallend vonden we de diversiteit van de konijnen. De groep bestond uit een Vlaamse reus, twee jongen van nog geen tien weken, een grijze ram en drie mismaakte konijnen. Ook komen de jongen vermoedelijk uit verschillende nesten, want ze hebben geen overeenkomsten.
De Vlaamse reus en de grijze ram zijn wat bang, maar zeker niet ondervoed. De kleintjes daarentegen zijn wat mager.
We besloten extra informatie in te winnen, door contact op te nemen met degene die de konijnen had gevonden. Dit gesprek bevestigde onze vermoedens, namelijk dat de dieren daar zijn gedumpt.
Graag komen we in contact met mensen die informatie hebben over deze konijnen of weten van wie ze zijn.

alles