jonge_konijntjes.jpg


Knaagdierenopvang 'Snuitje'
Bloemhofweg 4
9792 TD Wittewierum
T 050 - 3021956
E info@knaagdierenopvangsnuitje.nl

Wij zijn alleen nog open op afspraak, dus neem even contact op om een afspraak te maken.

U bent hier: Home Nieuws Wilde nijntjes in de opvang.

Wilde nijntjes in de opvang.

Zoals hier wel vaker gebeurt, kwam eind juni de dierenambulance weer op bezoek. In plaats van een kooitje met een konijn, komt er een kleine doos tevoorschijn met daarin 6 kleine wilde konijntjes.
Deze zijn gevonden bij een bouwput en waren in eerste instantie naar Ingrid gebracht. Zij werkt bij de dierenbescherming en draagt onder andere zorg voor wilde konijnen en hazen. Door topdrukte heeft ze na een week besloten deze kleine konijntjes alsnog bij ons onder te brengen.
Aangezien de kleintjes de ogen net open hebben, moeten ze worden grootgebracht met de fles. Deze taak is aan Hennie goed besteed. Aan de hand van een schema wordt per konijn gekeken hoeveel melk het dier nodig heeft en of het voldoende groeit.
Naarmate de kleintjes groter en ouder worden, beginnen ze steeds drukker te worden. Ze maken bokkensprongen, hangen in het gaas en gebruiken het hok als looprad.
Ondanks dat ze zich laten aaien, realiseren we ons dat ze nooit echt tam zullen worden en uiteindelijk weer terug moeten de natuur in... Vooralsnog genieten we van de kleine "jumpers".

 

wildjes1Wildjes3Wildjes4

Update: Inmiddels zijn de wilde konijntjes teruggeplaatst in de natuur. Het moment van terugzetten was best bijzonder. Aan de ene kant kon je merken dat de dieren aan mensen gewend waren, omdat ze in eerste instantie om ons heen bleven hangen. Aan de andere kant hadden ze een drang om het bos in te gaan... Uiteindelijk gingen ze hun eigen weg en hadden we het volste vertrouwen dat ze zouden overleven...

Wildjes5wildjes7